DRETS A LES AULES

 

Aquest curs continuem amb les sessions del CAI a 6è de primària de totes les escoles públiques de Calvià 🏫, ja teníem ganes! 

Durant el mes d’octubre 🗓️ vam fer una primera sessió on es va explicar què és el CAI, què suposa que Calvià sigui una Ciutat Amiga de la Infància i la importància de la participació de tots els nins i totes les nines al programa per aconseguir diferents millores per al municipi 📝.

En aquesta primera sessió, també, es va fer la selecció de consellers 👦🏻 i conselleres👧🏽, que seran les persones que representaran a les seves classes i a més tenen un encàrrec especial... donar difusió 📢 del programa CAI i desenvolupar les diferents propostes 🗒️ que vagin sorgint durant tot el curs per poder entregar al batle de Calvià.

Després de descobrir què és el CAI, quines persones seran els i les representants de cada aula i llegir la Convenció 📕 de Drets de la Infància, els hi vam explicar que durant tot el curs els educadors i educadores anirem a les aules 🏫 per treballar alguns dels Drets que ells i elles tenen. No podem treballar-los tots perquè són moltíssims però això no significa que hi hagi Drets més importants que altres, són tots fonamental en la vida dels nins i les nines!

El mes de gener 🗓️ vam començar treballant els Drets d’educació, joc i cultura. En aquest taller vam descobrir la importància de l’educació 📚, i també que a molts de països els nins i nines encara que tenen Dret no tenen les mateixes oportunitats que nosaltres ja que les condicions per accedir a l’escola son molt dificultoses. Ens vam adonar de la sort que tenim de poder anar tots els dies còmodament a l’escola!.🤗

El Dret que més els va impactar va ser el de jugar i també el Dret al descans, perquè els nins i les nines no sabien que formaven part de la Convenció del Drets dels Infants 📙. En aquest taller es va poder xerrar de quins jocs els agraden més, quantes hores necessiten per descansar i recuperar lenergia... entre altres moltes coses.

I per últim, es va treballar el Dret a la cultura, es va aprendre quins aspectes tenen a veure amb la cultura, com l’idioma, la religió, la vestimenta, els menjars típics... . Vam descobrir que a una mateixa classe conviuen moltes cultures  i va ser un primer pas per seguir descobrint costums de molts de països diferents.



 

Comentaris

Entrades populars