EL CONSELL VISITA LA FINCA PÚBLICA DE GALATZÓ!🎒

El Consell de l’Adolescència va explicar a principi de curs que un dels temes que li agradaria treballar era el MEDI AMBIENT, ja que vivint a un municipi com Calvià,  hi havia moltes possibilitats 🌊🍃

Davant aquesta iniciativa, es va proposar una activitat: ANAR A SEMBRAR ALZINES A LA FINCA DE GALATZÓ 🌳

 

Aquest dissabte 8 de maig els consellers i consellers es varen dirigir a la Finca de Galatzó on, en Dani i na Xisca, educadors ambiental, els esperaven. Des del nostre blog volem donar-los les gràcies per la forma en que ens explicaren la flora i fauna de la Finca de Galatzó 👏🏼👏🏼.

Vàrem veure alboms, cards, pins, bruc.... ah! i alzines. D’aquetes ens explicaren que és molt difícil que arrelin i que podem ajudar soterrant els aglans que trobem per la muntanya. L’alzina és un arbre molt intel·ligent que es protegeix d’animals 🐐 com les cabres i els bocs utilitzant les seves fulles amb petites punxes que dificulten que se les mengin.

Els consellers i conselleres contribuiren a protegir les alzines sembrant 5 petits arbres seguint les passes que en Dani i na Xisca ens varen indicar:

🔍 Trobar un lloc on l’arbre, en créixer, tingués espai per les arrels.

️ Fer un clot d’un pam, més o manco, de profunditat .

💧 Posar aigua per crear humitat i esperar a que es filtri.

🌱  Col·locar l’arbret recte i cobrir les seves arrels amb terra fent força al seu voltant.

🚿 Regar la terra. 

 

D’aquesta gran experiència les consellers Simona i Sara han parlat aquest dimarts 11 de maig a Radio Calvià al nostre programa: CAIvià Jove!!! Revisa les xarxes de Ràdio Calvià FM per escoltar-les!



Comentaris

Entrades populars